08 / 07 / 20

Nieuw in VerzuimSignaal – juli 2020


Dene Mastwijk


De nieuwe release van VerzuimSignaal is nu beschikbaar. Vanaf dat moment zijn alle nieuwe functionaliteiten voor jou beschikbaar. Hieronder lees je meer over de belangrijkste nieuwe functies in VerzuimSignaal. Deel dit ook met de gebruikers binnen jouw organisatie. Ben je benieuwd naar het complete overzicht? Download het hier!

 

De Wet WIEG, hoe werkt het in VerzuimSignaal?

Vanaf 1 juli 2020 is de regeling rondom geboorteverlof uitgebreid en kunnen partners tot 5 weken aanvullend geboorteverlof opnemen. Het wordt met deze release mogelijk om het aanvullend geboorteverlof, in het kader van de wet WIEG, vast te leggen in VerzuimSignaal. Hoe dit precies werkt, lees je hier.

 

Uitfasering van oudere internetbrowsers

Vanaf 1 januari 2021 wordt VerzuimSignaal niet meer op alle browsers ondersteund. Dit houdt in dat er vanuit een aantal browsers vanaf 1 januari 2021 niet meer ingelogd kan worden in VerzuimSignaal. Er dient vanaf die datum gebruik gemaakt te worden van een andere browser. Meer informatie en een overzicht van welke browsers er vanaf 1 januari 2021 niet meer ondersteund vind je hier.

 

Ontwikkelingen rondom Visma Verzuim Manager

Vanaf de maand juli wordt er een pilot gestart, met een aantal klanten, waarin de app, Visma Verzuim Manager, in gebruik genomen gaat worden. Eventuele aandachtspunten zullen worden meegenomen in de aankomende updates van de app. Vanaf circa augustus/september zal de app voor iedereen beschikbaar zijn. Lees meer

 

Visma Verzuim Odata, nu beschikbaar!

Visma Verzuim Odata is een connector die het mogelijk maakt om data van VerzuimSignaal (denk aan werknemersgegevens en verzuiminformatie) te ontsluiten en vervolgens te koppelen met BI-tooling. Odata staat voor Open Data-protocol en is een industriestandaard voor het ontsluiten van data voor datawarehouses. Bekijk voor meer informatie onze website en bekijk de video over Visma Verzuim Odata

 

Overige ontwikkeling in VerzuimSignaal

  • In de interventiemodule zijn een aantal aanpassingen gedaan die voor meer gebruiksgemak zorgen. Bekijk hier welke aanpassingen dit zijn
  • De WIA-module is verder geoptimaliseerd:
    • Het WIA aantallen-rapport is uitgebreid.
    • Het WIA-overzicht is vanaf nu te exporteren naar CSV.
    • Bij de werknemer worden niet WIA-beschikkingen getoond in het WIA-beschikkingen tabblad en vice versa. Lees meer
  • Bij UWV-formulieren worden vreemde tekens, zoals ”&”, weer getoond in het PDF-bestand.
  • Voor SIVI zijn er een aantal optimalisaties doorgevoerd, bekijk deze hier.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven over alle nieuwe functies binnen VerzuimSignaal? Meld je dan aan voor de releasenotes. Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze release? Neem gerust contact met ons op via info.vismaverzuim@visma.com



Gerelateerd nieuws
26 / 05 / 23
Regels rondom de loondoorbetaling bij een zieke uitzendkracht

Als een werknemer twee jaar ziek is, mag je als werkgever de arbeidsovereenkomst beëindigen. Bij tijdelijk personeel, zoals uitzendkrachten gelden er andere regels. De cao van de uitzendbranche regelde dat een uitzendovereenkomst met uitzendbeding eindigt bij ziekte van de uitzendkracht. Een paar jaar geleden ontstond hierover discussie, doordat het gerechtshof deze regel in twijfel trok: is dit wel rechtvaardig en geldt het uitzendbeding wel bij ziekte?

Bericht lezen
26 / 05 / 23
Fit blijven op de werkplek helpt om verzuim te voorkomen

Gedurende een werkdag kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. Langdurig achter een beeldscherm zitten en in een verkeerde houding werken, kunnen fysieke problemen bij werknemers veroorzaken. Lichamelijke beweging houdt een werknemer gezond en voorkomt verzuim. Hoe zorg je ervoor dat werknemers fit blijven?

Bericht lezen
26 / 05 / 23
De zin van voldoende vakantie nemen

In de Arbeidstijdenwet staan regels voor het nemen van pauze en vakantie om werknemers de gelegenheid te geven van hun werk te herstellen. Rust nemen is niet alleen noodzakelijk voor het herstel na zware fysieke arbeid, maar ook na het leveren van cognitieve inspanning. Je kan het dus zien als een vorm van verzuimpreventie.

Bericht lezen