04 / 06 / 20

Nieuw in VerzuimSignaal – juni 2020


Dene Mastwijk


De nieuwe release van VerzuimSignaal is nu beschikbaar. Vanaf dat moment zijn alle nieuwe functionaliteiten voor jou beschikbaar. Hieronder lees je meer over de belangrijkste nieuwe functies in VerzuimSignaal. Deel dit ook met de gebruikers binnen jouw organisatie. Ben je benieuwd naar het complete overzicht? Download het hier!

 

De nieuwe WIA-module is nu beschikbaar!

In de nieuwe WIA module kun je in 5 stappen een beschikking opvoeren; leg je eenvoudig een bezwaar vast en kun je snel beoordelen tot hoe lang de uitkering loopt. Omdat de pensioendatum van invloed is op de uitkering, wordt ook de pensioengerechtigde leeftijd opgenomen die automatisch door VerzuimSignaal wordt berekend.
Alle beschikkingen vindt je terug in het WIA-overzicht dat je naar eigen inzicht kunt indelen. Lees meer

 

Inplannen van consults in een anderhalvemetersamenleving? Hoe doe je dat?

In de situatie waarin ons leven wordt gedomineerd door COVID-19 wil je als bedrijfsarts het goede voorbeeld geven. Je wilt je aan alle regels houden en toch ook consults kunnen doen. Om die reden hebben Dotweb en VerzuimSignaal nieuwe functionaliteit ontwikkeld die het inplannen van video consults nu nog eenvoudiger maakt.

Bekijk hier hoe je dit kunt inrichten

 

De verzuimbarometer van VerzuimSignaal maakt je wijzer!

Dat het verzuimpercentage in Nederland wordt beïnvloed door COVID-19 is op zich natuurlijk geen verrassing. Maar hoe ziet het het verloop eruit in de afgelopen maanden en hoe verhoudt het percentage verzuim zich bijvoorbeeld tussen mannen en vrouwen of tussen de verschillende leeftijdscategorieën? Met de verzuimbarometer van VerzuimSignaal krijg je antwoord op deze vragen. Ga direct naar de verzuimbarometer en wordt snel wijzer! Bekijk de barometer

 

Inrichting Quarantaine-protocol

Wil je in VerzuimSignaal inzichtelijk maken welke werknemers er thuis zitten, vanwege richtlijnen van het RIVM, maar zelf niet ziek zijn en waarvan het dossier dus ook niet mee mag tellen in je verzuimcijfers? Richt dan een ‘overig protocol’ in, in VerzuimSignaal, zodat je hier inzicht in kan krijgen voor je organisatie.

 

How-to-video’s over VerzuimSignaal

VerzuimSignaal biedt nu ook how-to-video’s aan over VerzuimSignaal, bijvoorbeeld een korte rondleiding in VerzuimSignaal, maar ook alle tabbladen worden hier uitgebreid toegelicht. De eerste video’s zijn al beschikbaar op ons YouTube-kanaal. Dit kanaal wordt regelmatig aanvullend met nieuwe video’s.
Bekijk de how-to-video’s


Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven over alle nieuwe functies binnen VerzuimSignaal? Meld je dan aan voor de releasenotes. Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze release? Neem gerust contact met ons op via info.verzuimsignaal@visma.com.



Gerelateerd nieuws
26 / 05 / 23
Regels rondom de loondoorbetaling bij een zieke uitzendkracht

Als een werknemer twee jaar ziek is, mag je als werkgever de arbeidsovereenkomst beëindigen. Bij tijdelijk personeel, zoals uitzendkrachten gelden er andere regels. De cao van de uitzendbranche regelde dat een uitzendovereenkomst met uitzendbeding eindigt bij ziekte van de uitzendkracht. Een paar jaar geleden ontstond hierover discussie, doordat het gerechtshof deze regel in twijfel trok: is dit wel rechtvaardig en geldt het uitzendbeding wel bij ziekte?

Bericht lezen
26 / 05 / 23
Fit blijven op de werkplek helpt om verzuim te voorkomen

Gedurende een werkdag kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. Langdurig achter een beeldscherm zitten en in een verkeerde houding werken, kunnen fysieke problemen bij werknemers veroorzaken. Lichamelijke beweging houdt een werknemer gezond en voorkomt verzuim. Hoe zorg je ervoor dat werknemers fit blijven?

Bericht lezen
26 / 05 / 23
De zin van voldoende vakantie nemen

In de Arbeidstijdenwet staan regels voor het nemen van pauze en vakantie om werknemers de gelegenheid te geven van hun werk te herstellen. Rust nemen is niet alleen noodzakelijk voor het herstel na zware fysieke arbeid, maar ook na het leveren van cognitieve inspanning. Je kan het dus zien als een vorm van verzuimpreventie.

Bericht lezen