03 / 03 / 21

Nieuw in Visma Verzuim VZS – maart 2021


Dene Mastwijk


De nieuwe release van Visma Verzuim VZS is nu beschikbaar. Vanaf dat moment zijn alle nieuwe functionaliteiten voor jou beschikbaar. Hieronder lees je meer over de belangrijkste nieuwe functies in Visma Verzuim VZS. Deel dit ook met de gebruikers binnen jouw organisatie. Ben je benieuwd naar het complete overzicht? Download het hier!

 

Nieuw in Visma Verzuim Manager

Er is een nieuwe versie van Visma Verzuim Manager beschikbaar. Vanaf deze versie van de app kun je naast het raadplegen van taken, nu ook taken afhandelen of annuleren. Daarnaast worden vanaf deze versie alleen de openstaande taken nog getoond. Bekijk hier de demo

Lees meer

 

Optimalisatie Visma Verzuim Werknemer

In Visma Verzuim Werknemer is het nu mogelijk documenten en notities te downloaden. Ook is bij het lezen van het document de mogelijkheid om de bijlage te downloaden.

Lees meer

 

Groot onderhoud 2021

Naast het uitbreiden van functionaliteit in de software, staat de komende periode ook in het teken van groot onderhoud. Uiteraard houden we je zo goed mogelijk op de hoogte over dit onderhoud. De komende maanden is dit een vast item in onze releasenotes.

 

Overige ontwikkeling in Visma Verzuim VZS

  • SIVI: De werknemer export is gewijzigd, zodat altijd het laatst gemuteerde dienstverband wordt meegenomen.
  • In het rapport ‘Agenda export’ worden de namen en bijbehorende beschikbaarheden van de bedrijfsartsen weer op de juiste manier weergegeven.
  • Het overzicht ‘nieuwe meldingen’ is geoptimaliseerd en toont nu de juiste deelherstelmeldingen en verzuimpercentages.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven over alle nieuwe functies binnen Visma Verzuim VZS? Meld je dan aan voor de releasenotes. Wil je meer informatie of heb je een vraag over deze release? Neem gerust contact met ons op via info.vismaverzuim@visma.comGerelateerd nieuws
26 / 05 / 23
Regels rondom de loondoorbetaling bij een zieke uitzendkracht

Als een werknemer twee jaar ziek is, mag je als werkgever de arbeidsovereenkomst beëindigen. Bij tijdelijk personeel, zoals uitzendkrachten gelden er andere regels. De cao van de uitzendbranche regelde dat een uitzendovereenkomst met uitzendbeding eindigt bij ziekte van de uitzendkracht. Een paar jaar geleden ontstond hierover discussie, doordat het gerechtshof deze regel in twijfel trok: is dit wel rechtvaardig en geldt het uitzendbeding wel bij ziekte?

Bericht lezen
26 / 05 / 23
Fit blijven op de werkplek helpt om verzuim te voorkomen

Gedurende een werkdag kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. Langdurig achter een beeldscherm zitten en in een verkeerde houding werken, kunnen fysieke problemen bij werknemers veroorzaken. Lichamelijke beweging houdt een werknemer gezond en voorkomt verzuim. Hoe zorg je ervoor dat werknemers fit blijven?

Bericht lezen
26 / 05 / 23
De zin van voldoende vakantie nemen

In de Arbeidstijdenwet staan regels voor het nemen van pauze en vakantie om werknemers de gelegenheid te geven van hun werk te herstellen. Rust nemen is niet alleen noodzakelijk voor het herstel na zware fysieke arbeid, maar ook na het leveren van cognitieve inspanning. Je kan het dus zien als een vorm van verzuimpreventie.

Bericht lezen