22 / 06 / 22

Op vakantie? Stel je afwezigheidsassistent in


Dene Mastwijk


De vakantieperiode staat voor de deur en je wil natuurlijk zorgeloos kunnen genieten van je vrije tijd. Met de afwezigheidsassistent binnen Visma Verzuim kun je aangeven dat je tijdelijk niet beschikbaar bent en je autorisatie overgedragen wordt aan een collega met een gelijke rol.

 

Hierdoor worden activiteiten die uitgevoerd moeten worden in die periode, automatisch gekoppeld aan je collega. Voor applicatiebeheerders geldt dat zij niet alleen hun eigen afwezigheid, maar ook de afwezigheid van alle andere gebruikers kunnen beheren. Dit is handig bij plotselinge afwezigheid van een gebruiker door bijvoorbeeld ziekte.

 

Ben je benieuwd hoe je deze afwezigheidsassistent kunt instellen? Bekijk dan de onderstaande instructie:

 

Instructie afwezigheidsassistent Visma Verzuim DWC

Instructie afwezigheidsassistent Visma Verzuim VZS
Gerelateerd nieuws
26 / 05 / 23
Regels rondom de loondoorbetaling bij een zieke uitzendkracht

Als een werknemer twee jaar ziek is, mag je als werkgever de arbeidsovereenkomst beëindigen. Bij tijdelijk personeel, zoals uitzendkrachten gelden er andere regels. De cao van de uitzendbranche regelde dat een uitzendovereenkomst met uitzendbeding eindigt bij ziekte van de uitzendkracht. Een paar jaar geleden ontstond hierover discussie, doordat het gerechtshof deze regel in twijfel trok: is dit wel rechtvaardig en geldt het uitzendbeding wel bij ziekte?

Bericht lezen
26 / 05 / 23
Fit blijven op de werkplek helpt om verzuim te voorkomen

Gedurende een werkdag kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. Langdurig achter een beeldscherm zitten en in een verkeerde houding werken, kunnen fysieke problemen bij werknemers veroorzaken. Lichamelijke beweging houdt een werknemer gezond en voorkomt verzuim. Hoe zorg je ervoor dat werknemers fit blijven?

Bericht lezen
26 / 05 / 23
De zin van voldoende vakantie nemen

In de Arbeidstijdenwet staan regels voor het nemen van pauze en vakantie om werknemers de gelegenheid te geven van hun werk te herstellen. Rust nemen is niet alleen noodzakelijk voor het herstel na zware fysieke arbeid, maar ook na het leveren van cognitieve inspanning. Je kan het dus zien als een vorm van verzuimpreventie.

Bericht lezen