Met Visma Verzuim zelf ziekte & re-integratie regelen

Word ERD voor de Ziektewet

Wil je geen sociale premies meer betalen voor de Ziektewet? En zelf alles regelen rondom zieke werknemers? Word dan ERD: eigenrisicodrager voor de Ziektewet. Als je dit ook ná de maximale ziekteperiode van 2 jaar wilt blijven, word je ERD WGA (voor de wet Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten). Op die manier draag je voor werknemers 10 jaar het eigen risico.

 

Visma Verzuim maakt je rol als ERD eenvoudig. Of je nou alleen ERD voor de Ziektewet of (ook) voor de WGA bent.

Visma Verzuim

Wat is een eigenrisicodrager?

Wil je als werkgever zelf het financiële risico dragen voor werknemers die ziek zijn? Dan ben je eigenrisicodrager voor de Ziektewet. En eventueel voor de WGA . Zieken betaal je dan rechtstreeks een uitkering. Óf het UWV schiet voor en jij betaalt als eigenrisicodrager dan aan het UWV terug.

 

Als eigenrisicodrager en werkgever ben je ook zelf verantwoordelijk voor de re-integratie. Wat dat inhoudt? Dat je de kennis van de Ziektewet en WGA in huis hebt én een kloppende verzuimadministratie hebt. Visma Verzuim helpt je hierbij.

Demo aanvragen
Visma Verzuim

Zo word je ERD

Eigenrisicodrager voor de Ziektewet en/of WGA kun je worden door een verzoek in te dienen bij de belastingdienst. Het verzoek indienen kan op elk moment, ERD worden kan slechts 2 keer per jaar:

 

  • Op 1 januari
  • Op 1 juli

Het financiële risico dek je dan af via een verzekering bij een private verzekeringsmaatschappij of via een borgstellingsverklaring.

Demo aanvragen
Visma Verzuim

Eenvoudig geautomatiseerd

In Visma Verzuim geef je op werkgeversniveau aan of je eigenrisicodrager bent en vanaf wanneer. De software bepaalt dan automatisch of een zieke medewerker onder de periode valt waarin je ERD bent.

 

Voeg naar wens eventueel taken toe aan je standaard protocol; bijvoorbeeld voor zieke medewerkers die uit dienst gaan. Of kies voor een apart ERD-protocol. Dan maakt de software een apart dossier. Hierdoor zie je altijd meteen dat een zieke onder de ERD Ziektewet valt.

Demo aanvragen
Visma Verzuim

Ziek & uit dienst?

Normaal gesproken zie je een medewerker die uit dienst is niet meer tussen de openstaande dossiers. Wél als je ERD bent. Je vinkt dan bij de medewerker ‘ziek uit dienst’ aan en volgt het dossier eenvoudig vanuit het overzicht openstaande dossiers. Zo bereik je 3 dingen:

 

  1. Je voorkomt dat een dossier uit zicht raakt.
  2. Je voorkomt dat je niet voldoet aan de re-integratieplicht.
  3. Je hebt altijd inzicht in al je dossiers, ongeacht of je ERD bent of niet.
Demo aanvragen

Visma Verzuim maakt het eenvoudig voor jou

Met Visma Verzuim heb je al je verzuim in beeld. Allereerst het kort en lang verzuim in de eerste 2 jaar als je het loon moet doorbetalen. Daarnaast ook alle dossiers die onder je rol als ERD voor de Ziektewet en de WGA vallen.

 

Zo hou je je eenvoudig aan al je wettelijke verplichtingen rondom verzuim. En je hebt goed overzicht en duidelijk onderscheid in soorten dossiers. Liever al deze gegevens koppelen met je andere bedrijfssystemen, zoals de salarisadministratie? Ook dat regel je met Visma Verzuim soepel.

Meer informatie Visma Verzuim