EENVOUDIG ALLES BIJHOUDEN, OOK BIJ UITBESTEDE TRAJECTEN

Re-integratiesoftware ideaal bij verzuim

Vind jij re-integratie ook zo’n lastige klus? Als werkgever heb je bij ziekte van je werknemer wél de plicht dat te regelen, zelf óf via anderen. Belangrijkste is in beide gevallen dat je overzicht houdt, dus dat je elke verplichte stap op het juiste moment doet of laat doen. Je blijft uiteindelijk zelf verantwoordelijk. De re-integratiesoftware van Visma Verzuim maakt het je eenvoudig.

Visma Verzuim

Wat houdt re-integratie in?

Kort samengevat gaat het om alle handelingen, taken en acties die je moet doen om een zieke werknemer te begeleiden; terug naar het eigen werk (1e spoor re-integratietraject) of, als dat niet meer kan, naar werk bij een andere werkgever (2e spoor re-integratietraject). Dit gebeurt meestal op advies van een bedrijfsarts of arbeidsdeskundige.

Demo aanvragen
Visma Verzuim

Zo volg je de regels

Besteed je re-integratietrajecten uit aan een zogeheten provider of team van providers (providerboog)? Dan weet je zeker dat die werken volgens de verplichte stappen en dat je van elke stap een verslag krijgt. Dat heb je ook nodig voor je re-integratiedossier; aan het einde van het tweede ziektejaar stuur je dat naar het UWV als bewijs dat je alles deed wat de wet vraagt. In Visma Verzuim hou je het allemaal bij elkaar.

Demo aanvragen
Visma Verzuim

Vergelijk kwaliteit re-integratieproviders

Werk je met de hierboven genoemde providerboog? Hoe vergelijk je dan hun kwaliteit en kosten, bijvoorbeeld als je voor het nieuwe jaar nieuwe keuzes wilt maken? Eenvoudig: zet al hun programma’s in de re-integratiesoftware van Visma Verzuim. En vergelijk die vervolgens.

Demo aanvragen
Visma Verzuim

Maak het re-integratie-plan kloppend

Bij een werknemer die lang ziek is, heb je meestal een re-integratieplan nodig. De vele – verplichte – stappen hierin moet je allemaal op tijd zetten. En dat is vooral een kwestie van formulieren bijhouden. Met onze sjabloongenerator integreer je eenvoudig alle nodige formulieren, in je eigen huisstijl.

Demo aanvragen

1e spoor re-integratietraject: alles op het goede moment

Je begeleidt je werknemer terug naar het eigen werk, dus bij jezelf als werkgever (1e spoor). Dankzij Visma Verzuim weet je dan dat je op de goede weg zit met de re-integratie. Want de software ondersteunt je met het zetten van de juiste (poortwachter)stappen op het juiste moment. Zo voorkom je ongewenste ‘verrassingen’ rondom de WIA-keuring aan het eind van het tweede ziektejaar.

 

2e spoor re-integratietraject: 2 dossiers?

Als terugkeer naar het eigen werk voor je werknemer er niet in zit, dan start je naast het 1e spoor, het 2e spoor: herplaatsing bij een andere werkgever. Het 1e spoor sluiten kan echter niet, want dan mis je verplichte taken en momenten. De oplossing? Twee dossiers naast elkaar. In Visma Verzuim is dat heel eenvoudig.

 

3e spoor re-integratietraject als je zelf risico op ziekte draagt

Ben je Eigenrisicodrager voor de WIA of Ziektewet? Dan hou je ook na twee ziektejaren een re-integratieplicht, zelfs als je werknemer uit dienst is. Maar hoe hou je alles dan nog bij? Hoe voorkom je dat de werknemer onnodig lang in de WIA blijft? En hoe benut je eventuele restverdiencapaciteit? Noteer jezelf als Eigenrisicodrager voor de Ziektewet of WIA in Visma Verzuim. Dan sluit het dossier niet na vertrek van je werknemer.

 

Toe aan foutloze re-integratie met software?

Of je re-integratie nu uitbesteedt of niet, met Visma Verzuim laat je de begeleiding soepel en precies volgens de regels verlopen. Leg met onze re-integratiesoftware een compleet dossier aan waarin je alles inzet wat jij en het UWV willen weten: van soort traject dat een werknemer volgt en dienstverlener die dit uitvoert tot de voortgang van de re-integratie. Neem nu contact op voor een demo.

Samengevat: Re-integratie goed geregeld!

Besteed je de re-integratie nu uit of heb je het zelf in beheer? Visma Verzuim ondersteunt je bij de begeleiding precies volgens de regels.

Meer informatie over Visma Verzuim