Je regelwerk voor het UWV vereenvoudigd

Automatisering van UWV-meldingen

Verzuim van je werknemers begeleiden en managen doe je niet alleen. Hier zijn veel partijen bij betrokken, van casemanager, leidinggevende en bedrijfsarts tot aan het UWV. Hoe coördineer je alles in het bijzonder voor het UWV op de juiste manier? En op het juiste moment?

 

Met Visma Verzuim doe je alle relevante UWV-meldingen voortaan op tijd. En voorkom je vertraging in de afhandeling en uitkering.

Visma Verzuim

Wanneer komt het UWV in beeld?

Het UWV komt meestal pas aan het einde van het tweede ziektejaar in beeld. Maar dit kan natuurlijk ook eerder. Wanneer? Bijvoorbeeld als je een vervroegde WIA-aanvraag doet. Of een Deskundigenoordeel nodig hebt. Hiervoor moet je wel de meldingen op tijd doen voor de vangnetregelingen. Denk aan:

 

  • de WAZO
  • een adoptieverlof
  • een orgaandonatie
  • een zieke WAJONGER
  • langdurig verzuim (bij 42e-weeksmelding)
Ja, ik heb interesse
Visma Verzuim

Eenvoud bij verzuim voorop

Met Visma Verzuim heb je alle formulieren bij de hand op het moment dat je ze voor het UWV nodig hebt. Want in deze applicatie staat precies wanneer je papieren nodig hebt. Van het plan van aanpak tot alle evaluatiemomenten.

 

Wil je het nog eenvoudiger? Visma Verzuim heeft een directe koppeling met DigiZSM van het UWV. Zo regelt je verzuimsoftware automatisch dat elke nodige melding bij het UWV terecht komt.

Ja, ik heb interesse

Voorkom loondoorbetaling

Het UWV heeft een belangrijke rol bij verzuim van je medewerker en de bijbehorende verzuimbegeleiding. Dat geldt altijd, of je nu gewoon verzekerd bent tegen ziekteverzuim of eigenrisicodrager bent. Die rol van het UWV bestaat uit 2 delen. Aan de ene kant uitvoeren: dus uitkeringen afhandelen. Aan de andere kant controleren.

 

Voor het controledeel checkt het UWV aan het einde van het 2e ziektejaar of je organisatie bij verzuim van je werknemer genoeg moeite deed om deze te laten re-integreren. En of je medewerker zélf genoeg meewerkte. Deed jouw organisatie niet genoeg? Of kun je dat niet aantonen? Dan loop je het risico op een boete. Die kan oplopen tot een extra jaar loondoorbetaling, bovenop het loon dat je de eerste twee ziektejaren al betaalde.

 

Samen houden we het eenvoudig

Alle re-integratie stappen die je deed, zet je eenvoudig in Visma Verzuim. De software is hiermee een soort extern geheugen of persoonlijke secretaresse die alles voor je bijhoudt. Zo regel je verzuim verantwoord.

Interesse in UWV-koppeling