Verzuim onder controle met Visma Verzuim

Zo werk je volgens de Wet verbetering poortwachter

Hoe ga je als werkgever om met werknemers die ziek worden? De Wet verbetering poortwachter vertelt je dat precies. Maar deze wet is erg uitgebreid. Begrijpelijk als je hierin vastloopt. Bijvoorbeeld omdat je het onduidelijk vindt welke taken je precies hebt en in welke volgorde je die hoort te doen.

 

Visma Verzuim helpt. Met onze verzuimmodule weet je precies waar je aan toe bent. Wanneer je welke stap hoort te zetten. En hoe je ervoor zorgt dat je werknemer zo snel mogelijk weer aan de slag kan. Samen maken we omgaan met verzuim eenvoudiger.

Visma Verzuim

Hoe zit het precies?

Als een werknemer ziek wordt, hoor je als werkgever de eerste 2 jaar zijn loon door te betalen. Dat staat in de Wet verbetering poortwachter. Deze wet moet voorkomen dat (te) veel mensen in de WGA komen, de Wet gedeeltelijk arbeidsgeschikten.

 

In de eerste 2 jaar hoor je als werkgever re-integratieverplichtingen uit te voeren. Deze stappen staan beschreven in de procesgang 1e en 2e ziektejaar.

 

Demo aanvragen
Visma Verzuim

Compleet en volgens UWV

Met Visma Verzuim heb je een verzuimapplicatie die je soepel leidt door alle verplichtingen vanuit de Wet verbetering poortwachter. Zoals een probleemanalyse laten maken door een bedrijfsarts. Elke professional heeft daarbij een compleet overzicht van de situatie; je werkt namelijk allemaal in hetzelfde dossier.

 

Lukt re-integratie niet binnen 2 jaar? Dan heb je dus altijd meteen een compleet dossier voor het UWV.

Demo aanvragen
Visma Verzuim

Elke stap in beeld

In Visma Verzuim vind je standaard alle stappen uit de Wet verbetering poortwachter. Net als extra protocollen voor zwangerschapsverlof (WAZO), ziekte door zwangerschap of verzuim door adoptie en orgaandonatie. Kies zelf of je die protocollen gebruikt (of niet).

 

Heb je een eigen verzuimbeleid? Ook dat combineer je eenvoudig in deze software. Zo plaats je een compleet eigen set van taken, binnen de regels van de wet. Je kunt hier zelfs je eigen documenten, je eigen huisstijl en logo aan koppelen.

Demo aanvragen

Samen maken we verzuim eenvoudig

Verzuim managen en werken volgens de verzuimregels uit de Wet verbetering poortwachter is complex. Met Visma Verzuim heb je het handvat dat je door het hele proces begeleidt. Zo voorkom je verrassingen achteraf en onnodig hoge verzuimkosten.

Meer informatie over Visma Verzuim