Visma Verzuim ondersteunt je bij het begeleiden van verzuim!

Gedurende het begeleiden van verzuim loop je tegen verschillende problemen aan of kom je voor keuzes te staan, waarvan je eigenlijk niet goed weet waar je goed aan doet.
Visma Verzuim ondersteunt je hierbij! Hoe? Bekijk de onderstaande oplossingen.

Visma Verzuim
OPLOSSING

Verzuimmanagement goed geregeld

Vind jij verzuimmanagement ook zo’n pittige klus? En ben je bang dat je bij verzuim en re-integratie van elke individuele medewerker soms stappen vergeet? Begrijpelijk. Of iemand nu ziek blijft of niet, je hebt heel wat zaken te regelen. Ontdek wat er bij komt kijken en hoe Visma Verzuim je hierbij helpt.

Lees meer
Visma Verzuim
OPLOSSING

Automatisering van UWV-meldingen

Verzuim van je werknemers begeleiden en managen doe je niet alleen. Hier zijn veel partijen bij betrokken, van casemanager, leidinggevende en bedrijfsarts tot aan het UWV. Hoe coördineer je alles in het bijzonder voor het UWV op de juiste manier? En op het juiste moment? Met Visma Verzuim doe je alle meldingen voortaan op tijd. En voorkom je vertraging in de afhandeling en uitkering.

Lees meer
Visma Verzuim
OPLOSSING

De Wet verbetering poortwachter

Hoe ga je als werkgever om met werknemers die ziek worden? De Wet verbetering poortwachter vertelt je dat precies. Maar deze wet is erg uitgebreid. Begrijpelijk als je hierin vastloopt. Bijvoorbeeld omdat je het onduidelijk vindt welke taken je precies hebt en in welke volgorde je die hoort te doen.

 

Visma Verzuim helpt. Met onze verzuimmodule weet je precies waar je aan toe bent. Wanneer je welke stap hoort te zetten. En hoe je ervoor zorgt dat je werknemer zo snel mogelijk weer aan de slag kan. Samen maken we omgaan met verzuim eenvoudiger.

Lees meer
Visma Verzuim
OPLOSSING

Re-integratie

Vind jij re-integratie ook zo’n lastige klus? Als werkgever heb je bij ziekte van je werknemer wél de plicht dat te regelen, zelf óf via anderen. Belangrijkste is in beide gevallen dat je overzicht houdt, dus dat je elke verplichte stap op het juiste moment doet of laat doen. Je blijft uiteindelijk zelf verantwoordelijk. De re-integratiesoftware van Visma Verzuim maakt het je eenvoudig.

Lees meer
Visma Verzuim
OPLOSSING

Eigenrisicodrager voor de Ziektewet

Wil je geen sociale premies meer betalen voor de Ziektewet? En zelf alles regelen rondom zieke werknemers? Word dan ERD: eigenrisicodrager voor de Ziektewet. Als je dit ook ná de maximale ziekteperiode van 2 jaar wilt blijven, word je ERD WGA (voor de wet Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten). Op die manier draag je voor werknemers 10 jaar het eigen risico. Visma Verzuim maakt je rol als ERD eenvoudig. Of je nou alleen ERD voor de Ziektewet of (ook) voor de WGA bent.

Lees meer
Visma Verzuim
OPLOSSING

Word eigenrisicodrager voor de WGA

De WGA is een onderdeel van de Wet WIA (wet inkomen naar arbeidsvermogen). Wil je voor je werknemers minder sociale premies betalen voor de WGA (Werkhervatting gedeeltelijk arbeidsgeschikten)? Organiseer dan zelf alles op het gebied van verzuim voor zieke medewerkers. Je wordt als werkgever dan ERD: eigenrisicodrager voor de WGA.

 

Natuurlijk heeft dat wel gevolgen. Visma Verzuim helpt je grip te houden op deze gevolgen. Hoe? Met een de WIA-module in Visma Verzuim.

Lees meer
Visma Verzuim
OPLOSSING

Inzicht houden op inkomensverzekering

Kies je ervoor om zelf de volledige verzuimbegeleiding van zieke werknemers te organiseren? En geen sociale premies meer te betalen? Dan ga je voor het eigenrisicodragerschap ,kortweg ERD. Je betaalt de uitkering aan zieke werknemers dan zelf (in plaats van het UWV). Je regelt de re-integratie dan ook helemaal zelf. Én daarnaast zorg je voor een verzekering voor het inkomen van zieke werknemers. Hoe hou je dan zicht op alle details van zo’n verzekering? Van verzekeraar tot dekkingspercentage? Met Visma Verzuim!

Lees meer
Visma Verzuim
OPLOSSING

Verzuimpreventie: ziekteverzuim voorkomen

Bij 60% van al het verzuim ligt de oorzaak op het werk. En de oplossing dus óók. Ontdek met deze verzuimpreventietips hoe je uitval door ziekte op het werk voorkomt. Beter voor de medewerkers, de organisatie én de bedrijfsportemonnee.

Lees meer

Meer informatie over Visma Verzuim?