Dé tool voor de verzuimprofessional

Verzuimmanagement goed geregeld

Vind jij verzuimmanagement ook zo’n pittige klus? En ben je bang dat je bij verzuim en re-integratie van elke individuele medewerker soms stappen vergeet? Begrijpelijk. Of iemand nu ziek blijft of niet, je hebt heel wat zaken te regelen. Op deze pagina ontdek je wat er bij komt kijken en hoe Visma Verzuim je hierbij helpt.

Visma Verzuim

Wat is verzuimmanagement?

Verzuim managen is heel wat meer dan ziek- en herstelmeldingen vastleggen. Het totale pakket aan regelwerk rondom verzuim is knap ingewikkeld. Dat hangt allereerst af van hoe lang het verzuim duurt. Daarnaast ook van andere zaken die er spelen; van de sfeer op de werkvloer tot de betrokkenheid van medewerkers bij je bedrijf.

 

Demo aanvragen
Visma Verzuim

Zo krijg je grip

Waar begin je dan met verzuimmanagement? Bij een goed verzuimbeleid met een verzuimprotocol! Van daaruit maak je eerst heldere afspraken over hoe je omgaat met zieke medewerkers. Vervolgens sluit je een contract af met arbodienst of bedrijfsarts. Wil je weten welke stappen je moet nemen, dan vind je de meeste hiervan in de Wet verbetering poortwachter.

Demo aanvragen
Visma Verzuim

Hulp van de verzuimexpert

Kun je wel wat hulp gebruiken bij je verzuimmanagement? Dan heb je in Visma Verzuim een prettige partner. Als verzuimexpert bieden we namelijk een totaaloplossing voor het complete verzuim en de re-integratie binnen je organisatie.

Demo aanvragen
Visma Verzuim

Succesvol in 3 stappen

Met jouw verzuimbeleid, de Wet verbetering poortwachter én onze tool ontstaat een takenpakket dat je inzicht geeft in het verzuim. En die houvast geeft om het in goede banen te leiden. Een 1-2-3’tje noemen we dat.

 

De verzuimmanager binnen je organisatie die de zieken begeleidt, krijgt dankzij Visma Verzuim bijvoorbeeld een seintje voor elke te zetten stappen. Zo zijn al je verzuimdossiers altijd in orde.

Demo aanvragen
Visma Verzuim

Van verzuim tot re-integratie

Wat je aan verzuim en re-integratie ook van plan bent, en tegen welke aspecten je hierbij ook aanloopt, als verzuimspecialist leiden we je er met onze praktische tools soepel doorheen. Zo doe je een eenvoudige verzuimmelding. Of beheer je complexe dossiers in het kader van re-integratie bij Ziektewet en WIA .

Demo aanvragen
Visma Verzuim

Slim omgaan met verzuimdata

Met de rapportage in Visma Verzuim, BI-tooling en Visma Verzuim Odata heb je bovendien altijd de laatste verzuimdata bij de hand; alle cijfers voor het beste verzuimmanagement binnen je organisatie. Want verzuim managen begint immers met meten en weten van de gegevens.

Demo aanvragen

Samenwerken in 1 dossier

Binnen de applicatie Visma Verzuim werkt iedereen samen aan hetzelfde dossier. Zo krijg je een totaalbeeld van de mogelijkheden en beperkingen van een medewerker. Doordat je in hetzelfde dossier samenwerkt, voorkom je bovendien gegevensverlies én wordt je communicatie een stuk eenvoudiger. Want alle niet-medische informatie én gespreksinhoud vind je hier bij elkaar.

 

 

Manager als verzuimcoördinator?

Denk je erover om de leidinggevende een grotere rol te laten spelen bij verzuimmanagement? Dan is de manager app van Visma Verzuim een goede oplossing. Met deze app heeft de leidinggevende alle gegevens altijd en overal bij de hand op elk device.

 

 

Toegang voor zieke medewerker

Daarnaast vraagt de wet van je dat je medewerkers inzicht geeft in hun eigen gegevens. Dát regel je door ze eenvoudig vanuit de applicatie toegang te geven tot het medewerkersportaal. Medewerkers kunnen hier:

  • hun dossier inkijken
  • notities en verslagen akkoord geven
  • uitnodigingen bij de bedrijfsarts bekijken
  • UWV-documenten bekijken
  • En meer..

Dit portaal werkt overal. Dus elke medewerker met een pc, laptop, tablet of mobiel kan bij zijn gegevens dankzij het Visma Verzuim Werknemer.

Samengevat: beter uit bij verzuimmanagement

Verzuimmanagement goed regelen begint dus met een beetje van jezelf en een beetje van Visma Verzuim. Samen houden we verzuim onder controle. Als verzuimexpert helpen we je graag bij het begeleiden van verzuim.

Meer informatie over Visma Verzuim