FAQ Beveiling Visma Verzuim Manager

Vragen en antwoorden over de beveiliging van de app Visma Verzuim Manager

Visma Verzuim Manager maakt het managen van verzuim voor leidinggevenden een stuk eenvoudiger. Via deze app heeft hij toegang tot zijn volledig team, kan hij ziek- en betermelden, taken afhandelen, notities maken en meer.

 

Uiteraard wil je er verzekerd van zijn dat de data goed beveiligd is en de privacy is gewaarborgd. Hoe verloopt bijvoorbeeld het registratieproces en welke data wordt er getoond in de app? Hoe worden de rechten geregeld en is de toegang tot de app wel goed beveiligd? Allemaal logische vragen waar je als databeheerder antwoord op wil hebben. Op deze pagina vind je een overzicht van de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via privacy.vismaverzuim@visma.com

Meestgestelde vragen over de beveiling van Visma Verzuim Manager

Is er een overzicht beschikbaar van welke persoonsgegevens er worden getoond in de app?

Via deze link vind je een overzicht van alle velden die worden getoond in de app, welke velden er precies verplicht zijn en welke informatie lokaal wordt opgeslagen op de smartphone.

Hoe is de data op de telefoon beveiligd?

De data wordt opgeslagen op het beveiligde deel van je telefoon. Je telefoon moet hiervoor beveiligd zijn met een pincode.

Hoe weet ik dat de leidinggevende alleen ziet wat hij mag zien?

In Visma Verzuim bepaal je de autorisaties per rol. De leidinggevende koppel je aan de juiste rol. Hierdoor zorg je ervoor dat de leidinggevende zowel in Visma Verzuim als is Visma Verzuim Manager de informatie ziet die hij of zij mag zien. 

Is er sprake van een multifactorauthenticatie?

Het registratieproces voor de app is beveiligd met multifactorauthenticatie.

Het registratieproces is beveiligd met multifactorauthenticatie. Hoe is de security daarna dan geregeld?

Allereerst moet je inloggen op je smartphone. Vervolgens log je in op de app met een pincode of vingerafdruk. Bij drie keer een foutieve pincode wordt alle data verwijderd en moet de gebruiker zich opnieuw registreren inclusief de multifactorauthenticatie. 

Hoe werkt de beveiling als de leidinggevende/gebruiker geen pincode op zijn telefoon heeft ingsteld?

Als de smartphone niet beveiligd is met een pincode dan is de app Visma Verzuim Manager niet te gebruiken. 

Wat als de leidinggevende zijn telefoon kwijtraakt

De applicatiebeheerder heeft de mogelijkheid om vanuit Visma Verzuim de rechten, om gebruik te kunnen maken van de app, te blokkeren. Hierdoor kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de app. Bovendien is de app beveiligd met een pincode of vingerafdruk waardoor niet zondermeer gebruik kan worden gemaakt van de app. 

Welke data, van de gebruiker van de smartphone, wordt opgeslagen en met Visma gedeeld?

Van het device worden de volgende gegevens gedeeld met Visma Verzuim:

Merk, Type, Serienummer, Device-id, Besturingssysteem, Versie besturingssysteem.

Heeft de app toegang tot mijn gesprekken, camera, microfoon, foto's, video's, bestanden etc.?

De app heeft alleen toegang tot de camera. Deze toegang is nodig voor het scannen van de QR-code bij het registratieproces. 

Ik kan notities registeren, waar worden deze notities opgeslagen en bewaard?

Deze notities worden opgeslagen en bewaard in het desbetreffende dossier in Visma Verzuim.

Heb ik via de app toegang tot medische dossiers?

Medische informatie en medische dossiers zijn niet beschikbaar via de app.

Is het gebruik van een vingerafdruk voor de multifactorauthenticatie veilig?

Ja, een vingerafdruk als inlogmethode is veilig en goedgekeurd bij de wet.

Is er sprake van zero-footprint of wordt er data gedeeld en verwerkt in de app? Is informatie binnen de sandbox versleuteld?

Visma Verzuim deelt geen data met andere apps. Binnen de sandbox is de data beveiligd en er is sprake van zero-footprint (er is geen extra software nodig om de app te laten functioneren).

Wat gebeurt er met de data in de app die lokaal is opgeslagen als het contract beëindigd wordt of de leidinggevende uit dienst gaat?

De data blijft op de telefoon staan tot het moment dat iemand probeert in te loggen. Op dat moment wordt de data automatisch verwijderd.

Op welke manier kan toegang tot data door de klant (applicatiebeheerders) voor appgebruikers worden ingetrokken?

Een applicatiebeheerder kan de rechten om gebruik te kunnen maken van de app vanuit Visma Verzuim intrekken. Hierna is het niet meer mogelijk voor de gebruiker van de app om in te loggen.