25 / 05 / 21

Acumen en Visma Verzuim gaan partnership aan


Dene Mastwijk


Met ingang van mei 2021 zijn Visma Verzuim en Acumen een partnerovereenkomst aangegaan. Visma Verzuim en Acumen gaan samenwerken op het gebied van gegevensuitwisseling gericht op de financiële dienstverlening.

 

Over de samenwerking

Bart Hoogenraad, Strategie & marketing directeur van Visma Verzuim, legt uit waarom we dit partnership aangaan: ”Verzekeraars en volmachten spelen een belangrijke rol bij het voorkomen en begeleiden van verzuim. Als marktleider op het gebied van verzuimmanagement willen wij onze klanten op alle mogelijke manieren ondersteunen bij het effectief uitvoeren van hun bedrijfsprocessen. Ook als wij de oplossing niet helemaal zelf kunnen bieden. Daarom zijn wij constant op zoek naar samenwerkingsverbanden die onze klanten blij maken. Door deze samenwerking met Acumen kunnen wij gezamenlijk volmachten en verzekeraars een complete en krachtige oplossing bieden op het gebied van verzuim. Verzekeraars en volmachten zijn een belangrijke klantengroep voor ons en wij zijn committed om hen optimaal te ondersteunen”.

 

Paul Veerkamp, Directeur van Acumen: “Acumen is trots op het partnership met Visma Verzuim, omdat het een volgende stap is in het behalen van onze doelstelling om verzekeraars te ondersteunen in het bereiken van business process excellence. De integratie tussen de portalen van Acumen en Visma Verzuim stelt onze klanten in staat verzuimregistraties van werkgevers zonder rompslomp te delen met arbodienstverleners. Dit betekent dat de verzekerde werkgevers verzuim slechts één keer hoeven te melden.”

 

Over Acumen

Sinds 2004 is Acumen actief in de financiële dienstverlening. Acumen is gespecialiseerd in procesoptimalisatie. De opgedane ervaring bij verzekeraars en pensioenbeheerders heeft geleid tot een groep energieke en ervaren consultants. Daarnaast heeft Acumen, op basis van specifieke klantwensen, ook mooie nieuwe oplossingen ontwikkeld.  Eén van de oplossingen is het werkgeversportaal waarin verzekeraars en volmachten verzekerde werkgevers hun personeel kunnen laten beheren.

 

Over Visma Verzuim

Visma Verzuim is de online applicatie voor het managen van verzuim in de organisatie. Met deze gebruiksvriendelijke verzuimsoftware kun je eenvoudig samenwerken met alle partijen die betrokken zijn, zoals de werknemer, arbodienst, bedrijfsarts, verzekeraar en het UWV. Visma is marktleider in Nederland. In Visma Verzuim wordt dagelijks het verzuim voor circa 3,5 miljoen werknemers in Nederland beheerd.


Meer informatie

Wil je meer weten over wat Acumen en Visma Verzuim voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met je Accountmanager. Of stuur een e-mail naar info.vismaverzuim@visma.com. Meer informatie over Acumen vind je op de website.



Gerelateerd nieuws
02 / 01 / 24
Voldoende rust na inspanning voorkomt verzuim

Het komt voor: een conflict op het werk. Een kwart van de werknemers ervaart conflicten op het werk. Onder leidinggevenden is dat zelfs een derde. De productiviteit en de sfeer kunnen eronder lijden. Een groep experts stelt als nieuwe optie arbeidsconflictenverlof voor. Dit kan een goed idee zijn.

Bericht lezen
17 / 11 / 23
Conflictverlof: afkoelen om langdurig verzuim te voorkomen

Het komt voor: een conflict op het werk. Een kwart van de werknemers ervaart conflicten op het werk. Onder leidinggevenden is dat zelfs een derde. De productiviteit en de sfeer kunnen eronder lijden. Een groep experts stelt als nieuwe optie arbeidsconflictenverlof voor. Dit kan een goed idee zijn.

Bericht lezen
30 / 10 / 23
Aandachtspunten bij het inschakelen van een casemanager bij verzuim

In sommige gevallen is voor de verzuimbegeleiding van een zieke werknemer de inzet van een casemanager nodig. Deze is belast met de meer administratieve en procesmatige kant van het (langdurig) verzuim en de re-integratie. Afhankelijk van het soort contract kan een arbodienst een casemanager voor je organisatie regelen. In dit blog lees je wat je mag verwachten van een casemanager?

Bericht lezen