11 / 06 / 21

Equivalence en Visma Verzuim gaan partnership aan


Richard van der Kamp


Met ingang van juni 2021 gaan Visma Verzuim en Equivalence een partnerovereenkomst aan. Visma Verzuim en Equivalence gaan samenwerken op het gebied van het zo optimaal mogelijk benutten en beheersen van de wet- en regelgeving in de Sociale Zekerheid. 

 

Over de samenwerking

Bart Hoogenraad, Strategie & Marketing directeur van Visma Verzuim, legt uit waarom we dit partnership aangaan: “Als marktleider op het gebied van verzuimmanagement willen wij onze klanten altijd op zoveel mogelijk manieren ondersteunen en toegevoegde waarde leveren. Daarom zijn wij erg blij met de samenwerking die wij zijn aangegaan met Equivalence. Equivalence kan onze klanten namelijk goed helpen met het zo optimaal mogelijk invullen van de wet- en regelgeving op het gebied van de Sociale Zekerheidswetgeving” 

 

Tilly van Elmpt, mede-oprichter en directeur van Equivalence; “De strategische samenwerking met Visma Verzuim is voor Equivalence een belangrijke stap in de verdere groeiambitie. Het platform EQUNET van Equivalence en Visma Verzuim zijn namelijk 100% complementair aan elkaar: met EQUNET kunnen sociale zekerheidsregelingen- en administraties volledig worden beheerst, zoals de regeling Loonkostenvoordeel, inventarisatie SROI of een no-risk administratie.” 

 

Over Equivalence 

Equivalence ondersteunt werkgevers in de complexe en arbeidsintensieve uitvoering en toepassing van Sociale Zekerheidswetgeving. Equivalence verzorgt voor 150.000 werknemers en ruim 400 werkgevers de sociale zekerheid. Werkzaamheden variëren van strategisch advies bij sectorindeling, bedrijfsovername of fusie tot de uitvoering van het ZW- of WGA eigenrisicodragerschap en het benutten van regelingen. 

 

Dat doen zij met het unieke platform EQUNET, waarmee het speelveld eenvoudig wordt beheerst. EQUNET biedt intelligentie, workflowprocedures, benchmarking en (financial) dashboarding. Hiermee realiseren we optimale efficiency en beheersing van de uitvoering van de sociale zekerheid. 

 

Over Visma Verzuim

Visma Verzuim is de online applicatie voor het managen van verzuim in de organisatie. Met deze gebruiksvriendelijke verzuimsoftware kun je eenvoudig samenwerken met alle partijen die betrokken zijn, zoals de werknemer, arbodienst, bedrijfsarts, verzekeraar en het UWV. Visma is marktleider in Nederland. In Visma Verzuim wordt dagelijks het verzuim voor circa 3,5 miljoen werknemers in Nederland beheerd.

 


Meer informatie

Wil je meer weten over wat Equivalence en Visma Verzuim voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Visma Verzuim of stuur een e-mail naar info.vismaverzuim@visma.com. Meer informatie over Equivalence vind je op de website.



Gerelateerd nieuws
26 / 05 / 23
Regels rondom de loondoorbetaling bij een zieke uitzendkracht

Als een werknemer twee jaar ziek is, mag je als werkgever de arbeidsovereenkomst beëindigen. Bij tijdelijk personeel, zoals uitzendkrachten gelden er andere regels. De cao van de uitzendbranche regelde dat een uitzendovereenkomst met uitzendbeding eindigt bij ziekte van de uitzendkracht. Een paar jaar geleden ontstond hierover discussie, doordat het gerechtshof deze regel in twijfel trok: is dit wel rechtvaardig en geldt het uitzendbeding wel bij ziekte?

Bericht lezen
26 / 05 / 23
Fit blijven op de werkplek helpt om verzuim te voorkomen

Gedurende een werkdag kan het lastig zijn om voldoende te bewegen. Langdurig achter een beeldscherm zitten en in een verkeerde houding werken, kunnen fysieke problemen bij werknemers veroorzaken. Lichamelijke beweging houdt een werknemer gezond en voorkomt verzuim. Hoe zorg je ervoor dat werknemers fit blijven?

Bericht lezen
26 / 05 / 23
De zin van voldoende vakantie nemen

In de Arbeidstijdenwet staan regels voor het nemen van pauze en vakantie om werknemers de gelegenheid te geven van hun werk te herstellen. Rust nemen is niet alleen noodzakelijk voor het herstel na zware fysieke arbeid, maar ook na het leveren van cognitieve inspanning. Je kan het dus zien als een vorm van verzuimpreventie.

Bericht lezen