27 / 05 / 20

VerzuimSignaal bundelt met ingang van 1 juli 2020 de krachten met Dotweb


Dene Mastwijk


Met deze krachtenbundeling zet VerzuimSignaal een toekomstbestendige koers in waarmee zij haar klanten nog beter kan ondersteunen bij het beheersen van verzuim en het duurzaam inzetbaar houden van werknemers. Daarnaast willen zij haar klanten verzekeren van continuïteit naar de toekomst. Hier lees je alles over de achtergrond van deze beweging. 

 

Onderdeel van Visma

VerzuimSignaal is, net als Dotweb onderdeel van Visma en ontwikkelt ook verzuimmanagement software voor (interne en externe) arbodiensten, middelgrote tot grote werkgevers, verzekeraars en volmachten. Beide organisaties hebben de gedeelde visie dat je de beste resultaten bereikt door de werknemer en leidinggevende centraal te stellen en ontwikkelen daarvoor vergelijkbare software. 

 

Om hier nog betere resultaten te bewerkstelligen gaan zij hun portalen en apps voor werknemers en managers samenvoegen. Hierdoor krijgen de klanten sneller meer functionaliteit voor het begeleiden van verzuim en voor het ondersteunen van leidinggevenden bij duurzaam inzetbaar houden van werknemers.

 

Danny Sanders, directeur VerzuimSignaal, ‘’Wij zijn trots dat we de krachten van deze twee mooie bedrijven kunnen bundelen. Hiermee kunnen we onze dienstverlening naar een nog hoger niveau tillen’’

 

Het veilig uitwisselen van gegevens en het snel kunnen realiseren van nieuwe koppelingen wordt ook steeds belangrijker. Daarom is het opzetten van één gezamenlijk connectivity-platform één van de eerste dingen die aangepakt gaat worden. 

 

Daarnaast blijven de klanten natuurlijk profiteren van Visma’s geavanceerde, tot de Europese top behorende, privacy en security programma. Dit zorgt voor security en privacy-niveaus die klanten van VerzuimSignaal mogen verwachten. 

 

Ontwikkelingen van producten

Dotweb en VerzuimSignaal blijven als aparte producten bestaan en worden verder doorontwikkeld. Wel wordt er gestart met de ontwikkeling van een nieuwe “verzuim engine” waarin de beste aspecten van VerzuimSignaal en Dotweb worden gecombineerd. Deze nieuwe engine wordt uiteindelijk de kern voor de beide producten. Dit betekent dat klanten straks van de sterke punten van beide producten profiteren zonder dat zij hoeven over te stappen.

 

Marcel Kok, directeur Dotweb, ‘’Wij hebben elkaar de afgelopen periode goed leren kennen. Ik ben er van overtuigd dat dit onze klanten veel gaat opleveren’’

 

Gezamenlijk verwerken VerzuimSignaal en Dotweb straks de verzuimgegevens van meer dan 3,5 miljoen Nederlandse werknemers voor meer dan 1.250 directe en vele tienduizenden indirecte klanten. Dat geeft zekerheid en stabiliteit.

 


Vragen?

Mocht je vragen hebben over dit nieuwsbericht, neem gerust contact met ons via info.verzuimsignaal@visma.com.

 

 



Gerelateerd nieuws
02 / 01 / 24
Voldoende rust na inspanning voorkomt verzuim

Het komt voor: een conflict op het werk. Een kwart van de werknemers ervaart conflicten op het werk. Onder leidinggevenden is dat zelfs een derde. De productiviteit en de sfeer kunnen eronder lijden. Een groep experts stelt als nieuwe optie arbeidsconflictenverlof voor. Dit kan een goed idee zijn.

Bericht lezen
17 / 11 / 23
Conflictverlof: afkoelen om langdurig verzuim te voorkomen

Het komt voor: een conflict op het werk. Een kwart van de werknemers ervaart conflicten op het werk. Onder leidinggevenden is dat zelfs een derde. De productiviteit en de sfeer kunnen eronder lijden. Een groep experts stelt als nieuwe optie arbeidsconflictenverlof voor. Dit kan een goed idee zijn.

Bericht lezen
30 / 10 / 23
Aandachtspunten bij het inschakelen van een casemanager bij verzuim

In sommige gevallen is voor de verzuimbegeleiding van een zieke werknemer de inzet van een casemanager nodig. Deze is belast met de meer administratieve en procesmatige kant van het (langdurig) verzuim en de re-integratie. Afhankelijk van het soort contract kan een arbodienst een casemanager voor je organisatie regelen. In dit blog lees je wat je mag verwachten van een casemanager?

Bericht lezen