16 / 03 / 22

Visma biedt met overname Reliforce als enige in Nederland een complete oplossing voor polisadministratie en verzuimbegeleiding


Dene Mastwijk


Visma, Europees leider in cloudsoftware, neemt Reliforce over. Het softwarebedrijf uit Eindhoven biedt een oplossing die de volmachtmarkt ondersteunt in de polisadministratie van inkomensverzekeringen. Met de overname van Reliforce verstevigt Visma haar marktleiderspositie in software voor verzuimmanagementactiviteiten en polisadministratie.

 

Reliforce biedt met Veilig Digitaal Dossier (VDD) software voor de polisadministratie rondom verzuim. Maar volmachtverzekeraars vragen steeds vaker om softwareondersteuning voor het daadwerkelijke verzuimbeheer dat ze als extra dienst aanbieden. Onder Visma’s vleugels gaat Reliforce samenwerken met Visma Verzuim om volmachtkantoren een totaaloplossing te bieden voor de polisadministratie en verzuimbegeleiding. Zo krijgen volmachtkantoren betere ondersteuning voor hun verzuimdienstverlening zodat ze de verzuimduur van verzekerden kunnen verkorten.

 

Henri Kluijtmans, oprichter Reliforce: “Met VDD hebben we een goede positie verworven in de markt van inkomensverzekeringen mede door onze klantgerichte benadering. We zien door consolidatie in de verzekeringsmarkt steeds grotere volmachtkantoren ontstaan. Door aan te sluiten in de Visma-familie kunnen we onze positie versterken en onze dienstverlening verder uitbreiden.”

 

Danny Sanders, managing director van Visma Verzuim: “Visma Verzuim is marktleider op het gebied van oplossingen voor verzuimbegeleiding en preventie. Samen met Reliforce bieden wij volmachtkantoren een complete oplossing voor polisadministratie en verzuimbegeleiding, van polisvergelijker tot en met casemanagement. Geen enkele andere partij op de Nederlandse markt kan dit.”

 

John Reynders, Area Director Benelux bij Visma: “Het ziekteverzuim in Nederland neemt toe en daarmee ook de schade voor verzekeraars. Gedreven door klanten breiden volmachtkantoren hun dienstverlening uit met aan verzekering gerelateerde activiteiten. Hierin bieden ze dezelfde hoge snelheid en service als bij hun traditionele taken. Om het hoge serviceniveau te bieden, willen ze software die zowel de polisadministratie als het verzuimbeheer zelf ondersteunt. We zijn dan ook zeer blij en trots dat Reliforce nu onderdeel is van de Visma-familie. Met Visma Verzuim ondersteunen we het verzuimbeheer van 3,5 miljoen werknemers in Nederland. Samen met Reliforce bieden we een ijzersterke oplossing waarmee volmachtkantoren hun dienstverlening rondom inkomensverzekeringen naar een hoger niveau kunnen tillen.”

 

Reliforce blijft onder de eigen naam en met het huidige team opereren als zelfstandig onderdeel binnen de Visma Groep.

 

Over Reliforce

Reliforce ontwikkelt software voor het beheer van verzuimdossiers in de markt van (inkomens)verzekeringen. We richten ons met name op de volmachtkantoren die in de Nederlandse markt actief zijn. Door een combinatie van kennis van de markt en focus op de dienstverlening kunnen we onze klanten een uniek product bieden.

 

Over Visma

Visma biedt software en services die bedrijfsprocessen in de private en (semi)publieke sector vereenvoudigen en digitaliseren. De Visma Group is actief in heel Scandinavië, de Benelux en Centraal- en Oost-Europa. Met meer dan 14.000 medewerkers, en een netto-omzet van ruim €1,741 miljoen EUR in 2021 is Visma een van Europa’s toonaangevende softwarebedrijven. Kijk op www.visma.nl voor meer informatie.

Het softwareaanbod van Visma op de Nederlandse en Belgische markt omvat oplossingen voor financieel beheer, HRM, inkoop en e-government. Visma Benelux bestaat uit 33 bedrijven die zich allemaal richten op bedrijfskritische cloudsoftware. Visma is trotse titelsponsor van Team Jumbo-Visma, een van ‘s werelds beste wieler- en schaatsteams.


Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op via info.vismaverzuim@visma.com



Gerelateerd nieuws
02 / 01 / 24
Voldoende rust na inspanning voorkomt verzuim

Het komt voor: een conflict op het werk. Een kwart van de werknemers ervaart conflicten op het werk. Onder leidinggevenden is dat zelfs een derde. De productiviteit en de sfeer kunnen eronder lijden. Een groep experts stelt als nieuwe optie arbeidsconflictenverlof voor. Dit kan een goed idee zijn.

Bericht lezen
17 / 11 / 23
Conflictverlof: afkoelen om langdurig verzuim te voorkomen

Het komt voor: een conflict op het werk. Een kwart van de werknemers ervaart conflicten op het werk. Onder leidinggevenden is dat zelfs een derde. De productiviteit en de sfeer kunnen eronder lijden. Een groep experts stelt als nieuwe optie arbeidsconflictenverlof voor. Dit kan een goed idee zijn.

Bericht lezen
30 / 10 / 23
Aandachtspunten bij het inschakelen van een casemanager bij verzuim

In sommige gevallen is voor de verzuimbegeleiding van een zieke werknemer de inzet van een casemanager nodig. Deze is belast met de meer administratieve en procesmatige kant van het (langdurig) verzuim en de re-integratie. Afhankelijk van het soort contract kan een arbodienst een casemanager voor je organisatie regelen. In dit blog lees je wat je mag verwachten van een casemanager?

Bericht lezen