03 / 03 / 20

De wet WIEG, wat houdt dit nu in?


Dene Mastwijk


Op 1 juli 2020 wordt de wet WIEG ingevoerd. Deze wet zorgt er voor dat vaders vijf weken geboorteverlof op kunnen nemen, aanvullend op de huidige week geboorteverlof. De huidige week kan door de vader worden opgenomen binnen 5 weken na de geboorte. Het aanvullende verlof kan opgenomen worden binnen 6 maanden na de geboorte. Voor het aanvullende verlof geldt dat de werknemer 70% van zijn salaris betaald krijgt. Deze kosten komen voor rekening van het UWV. Deze wijziging betekent natuurlijk nogal het één en ander. Nieuwe vaders zullen langer verlof nemen en de kosten voor dit verlof worden anders verdeeld.

 

Uiteraard gaat VerzuimSignaal deze wet ondersteunen. Dit betekent dat we veranderingen door gaan voeren in het registeren van geboorteverlof en een uitbreiding gaan doen op de UWV-koppeling. We nemen daar graag jullie ideeën en wensen in mee.

 

Wil je meedenken over de implementatie van de WIEG? Laat ons dat dan weten! Neem contact op via info.verzuimsignaal@visma.com. Zo komen we samen tot een resultaat waar iedereen tevreden mee kan zijn.




Gerelateerd nieuws
06 / 03 / 23
Beleid opstellen voor hybride werken

Sinds de coronapandemie zijn steeds meer werkgevers gaan nadenken over beleid voor hybride werken. Veel werknemers willen graag deels thuis blijven werken en ook werkgevers hebben gezien dat thuiswerken prima kan werken. Volledig thuiswerken zit er vaak niet in, maar voor hoeveel dagen gaan werknemers dan terug naar kantoor? En hoe ga je dit organiseren? Het is verstandig om hiervoor beleid op te stellen.

Bericht lezen
23 / 02 / 23
Verzuim verlagen? Verhoog de medewerkersbetrokkenheid

Betrokken medewerkers zijn goud waard voor elke organisatie. Ze melden zich (bijna) nooit ziek, werken proactief en zijn van grote toegevoegde waarde voor het bedrijf. Kortom: betrokken medewerkers bepalen in grote mate het succes van een organisatie. Maar hoe zorg je er dan voor dat je collega’s betrokken zijn en blijven?

Bericht lezen
10 / 02 / 23
Neem afspraken over privétijd tijdens verzuim op in verzuimprotocol

Een werknemer die ziek is, hoeft tijdens zijn ziekmelding niet alleen maar thuis te blijven en op bed te liggen. Maar dat betekent niet dat ze alles maar kunnen doen en laten wat ze willen. Als werkgever bespreek je de bewegingsruimte van een ziekgemelde werknemer. In hoeverre mag je grenzen stellen aan de bewegingsruimte van een zieke werknemer?

Bericht lezen